Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Dompelpompen

Een dompelpomp komt goed van pas bij een ondergelopen kelder of als je de (zwem)vijver of het zwembad wilt leegpompen.
Met een dompelpomp pomp je gemakkelijk water uit een ruimte weg. Een dompelpomp dompel je onder in het water dat je wilt wegpompen. In een kelder wordt het water vaak omhoog weggepompt en is het dus belangrijk wat de opvoerhoogte van de dompelpomp is. Bij het leegpompen van de vijver of het zwembad is dit vaak minder van belang.

Waar moet je op letten bij het kopen van dompelpomp

Bij het kopen van een dompelpomp zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste pomp kiest voor jouw specifieke behoeften. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

Doel van gebruik
Bedenk waarvoor je de dompelpomp gaat gebruiken. Gaat het om het leegpompen van een kelder, het besproeien van de tuin, het leegpompen van een vijver, of een ander doel? Het doel van gebruik bepaalt mede de specificaties die je nodig hebt.

Capaciteit en opvoerhoogte
Controleer de capaciteit van de pomp, uitgedrukt in liters per uur (L/h) of liters per minuut (L/min). Daarnaast is de opvoerhoogte belangrijk, wat aangeeft tot welke hoogte de pomp water kan pompen. Zorg ervoor dat de capaciteit en opvoerhoogte van de pomp voldoende zijn voor jouw toepassing.

Type water
Overweeg het type water dat je gaat pompen. Sommige dompelpompen zijn geschikt voor schoon water, terwijl andere ook vuil water met deeltjes kunnen verwerken. Als je bijvoorbeeld een vijver leegpompt, heb je een pomp nodig die vuil water kan verwerken.

Vermogen
Controleer het vermogen van de dompelpomp, uitgedrukt in wattage (W). Een hoger vermogen kan resulteren in een krachtigere pomp die sneller water kan verplaatsen, maar het kan ook leiden tot een hoger energieverbruik.

Automatische of handmatige bediening
Sommige dompelpompen zijn uitgerust met een automatische sensor die de pomp inschakelt wanneer er water wordt gedetecteerd, terwijl andere handmatig moeten worden bediend. Overweeg welke bedieningsmethode het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren.

Kabel- en slanglengte
Controleer de lengte van de stroomkabel en de afvoerslang van de dompelpomp om ervoor te zorgen dat deze voldoende lang zijn voor jouw toepassing. Het kan handig zijn om een pomp te kiezen met een lange kabel en slang om flexibiliteit te bieden bij het plaatsen van de pomp. Het is bij een te kort snoer niet makkelijk om dit te verlengen, aangezien stroom en water een gevaarlijke situatie kunnen opleveren.

Kwaliteit en betrouwbaarheid
Ten slotte is het belangrijk om de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dompelpomp te overwegen. Kies voor een gerenommeerd merk en lees reviews van andere gebruikers om een idee te krijgen van de prestaties en duurzaamheid van de pomp.

Door deze factoren te overwegen en te vergelijken, kun je de juiste dompelpomp kiezen, die voldoet aan jouw specifieke eisen en behoeften.

Dompelpompen koop je bij Tyleenslang.nl

Bij Tyleenslang.nl hebben we alles op het gebied van watertechniek, waaronder dompelpompen. Bovendien staan we bekend om onze scherpe prijs. Heb je nog een vraag of wil je meer weten over een pomp? Neem dan contact op met onze specilisten. Zij helpen je graag en geven je advies en informatie over de verschillende dompelpompen.