Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Druppelslang

Ontdek de voordelen van druppelslangen voor de beregening van je tuin. Of je nu op zoek bent naar een ondergrondse druppelslang of een bovengrondse druppelslang, deze efficiënte irrigatiesystemen bieden uitstekende oplossingen voor het bewateren van je planten.

Gelijkmatig water afgeven met een druppelslang

Met een druppelslang kan water geleidelijk aan de wortelzone van je planten worden afgegeven, waardoor je planten precies de juiste hoeveelheid water krijgen die ze nodig hebben. Dit resulteert in een efficiënt watergebruik en minimaliseert verspilling.

Drukgecompenseerde druppelslangen zorgen voor een gelijkmatige waterafgifte, zelfs als de druk in het systeem varieert. Dit betekent dat al je planten gelijkmatig worden bewaterd, ongeacht hun locatie in de tuin.

Ondergrondse druppelslang met schild dat verstopping voorkomt

De ondergrondse druppelslang is echt gemaakt om te worden ingegraven in de grond dicht bij de wortels van de planten of hagen. Dit heeft als groot voordeel dat het water heel dicht bij de wortels van de plant wordt afgegeven.

Omdat de wortels van de planten gaan groeien, is de ondergrondse druppelslang voorzien van een schild bij elke druppelaar. Dit schild voorkomt dat de wortels in de druppelaar en daarmee in de druppelslang kunnen groeien, waardoor deze verstopt zou kunnen raken.

Ook voorkomt dit schild dat er vuil of grond in de druppelaar kan komen, wat een verstopping zou kunnen veroorzaken. Dit schild zorgt ervoor dat de waterafgifte consistent blijft en dat je systeem vrij blijft van verstoppingen.

Een ander voordeel van de ondergrondse druppelslang is, dat de druppelslang niet geraakt kan worden bij het verwijderen van onkruid in de borders of onder de haag. Bovendien wordt het water bij een ondergrondse druppelslang direct bij de wortels afgegeven, waardoor het geen kans heeft om te verdampen. Hierdoor bespaart u water.

Druppelslang eenvoudig zelf aanleggen

Allereerst bepaalt u alle onderdelen die u nodig heeft voor uw druppelslangproject. Er zijn diverse materialen waarmee u de slang kunt verbinden, aftakkingen kunt maken en de druppelslang kunt aansluiten met een tuinslang op de buitenkraan. Dit aansluiten van de druppelslang aan de tuinslang gaat overigens zeer eenvoudig. Met een druppelslang startkoppeling maakt u een overgang van de druppelslang naar de tuinslang. Vervolgens sluit u de tuinslang met een kraanstuk aan op de buitenkraan.

Er zijn ook nog druppelslang kranen verkrijgbaar waarmee u de watertoevoer handmatig kunt instellen.

Met een knie kunt u een bocht maken in de druppelslang en met een T-stuk maakt u eenvoudig een aftakking. Overigens is de slang erg flexibel dus vloeiende bochten om uw struiken of heggen zijn goed aan te leggen. Voor langere afstanden in uw tuin of park kunt u de druppelslangen aan elkaar verbinden met een druppelslang rechte koppeling. Vergeet niet aan het einde van de druppelslang een eindstop te bevestigen, want anders verliest u druk en loopt het water alleen aan het einde eruit!

Druppelslangen voor een efficiënte beregening

Of je nu kiest voor een ondergrondse druppelslang voor een nette en verborgen bewatering, of een bovengrondse druppelslang voor gemakkelijke installatie en aanpassing, druppelslangen zijn een geweldige keuze voor effectieve en efficiënte beregening.

Ontdek de mogelijkheden van druppelslangen voor de beregening van je tuin en geniet van gezonde, goed bewaterde planten. Kies voor betrouwbare en kwalitatieve druppelslangen die je helpen om water te besparen en je tuin in optimale conditie te houden.

Bekijkt u op uw gemak de verschillende soorten druppelslang en realiseer een compleet goed werkend beregeningssysteem waarmee u de droge zomer periode met vertrouwen tegemoet kunt gaan. Koop hier voordelig en gemakkelijk online een druppelslang of andere artikelen voor een compleet beregeningssysteem!

Veelgestelde vragen

Wat is beter een druppelslang of zweetslang?

Over het algemeen werkt een druppelslang beter. Zweetslangen geven aan het begin meer water dan aan het einde en druppelslangen geven overal even veel water af. Op deze manier krijgen uw planten allemaal genoeg water en overleven ze ook in de drogere periodes.

Kan een druppelslang in de grond?

Dit is mogelijk. Er zijn speciale druppelslangen voor ondergronds gebruik, ondergrondse druppelslang genoemd. Deze druppelslang heeft een druppelaar waar een shield voorkomt dat er wortels van bomen en struiken in de druppelslang kunnen groeien. Ook voorkomt dit shield dat de druppelaar verstopt raakt. Deze eigenschappen heeft een druppelslang voor bovengronds gebruik niet. 

Het voordeel van een ondergrondse druppelslang is buiten dat de druppelslang niet zichtbaar is en ook bij het schoffelen niet in de weg ligt, is dat het water dat uit de druppelaar komt niet kan verdampen. Daarom is het zeker voor de drogere periodes in het jaar een aanrader om de slang onder de grond te hebben aangelegd. 

Wat is de beste druppelslang?

Dit is afhankelijk van uw situatie. De RainBird druppelslangen zijn onder andere van hoogwaardige kwaliteit. Naast deze druppelslangen hebben wij nog een hoop andere hoogwaardige druppelslangen. U kunt uw druppelslang ook aansluiten op een beregeningscomputer of een kraancomputer. Hierdoor wordt het watergeven van uw planten volledig automatisch geregeld. 

Waarom druppelslang kopen bij Tyleenslang.nl?

Bij ons bent u altijd zeker van kwaliteit. Wij verkopen enkel druppelslangen van stevig materiaal en een juiste werking. Op deze manier krijg u altijd waar voor uw geld. Wanneer u uw druppelslang bij ons besteld heeft u het al snel in huis!