Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Regentonpomp

Een regentonpomp is een type waterpomp dat speciaal is ontworpen om water uit een regenton of regenwaterreservoir te pompen voor verschillende toepassingen, zoals het besproeien van tuinen, het wassen van auto's, het vullen van emmers en nog veel meer. Deze dompelpompen worden vaak gebruikt om regenwater, dat via regenpijpen van daken wordt opgevangen, op te pompen en te benutten voor diverse huishoudelijke en tuinwerkzaamheden.

Regentonpompen voor hergebruik regenwater

Met een regentonpomp kan je op een duurzame manier omgaan met regenwater. Het regenwater dat van de daken wordt opgevangen in de regenton of in een regenwatertank kan met een regentonpomp op elk gewenst moment worden opgepompt.

Veel regentonpompen zijn uitgerust met sensoren die automatisch bediening, zoals automatisch inschakelen wanneer er water in de regenton aanwezig is en uitschakelen wanneer de ton leeg is. Dit zorgt voor gemak en bespaart energie.

Sommige modellen hebben een drukregeling om de waterdruk aan te passen aan de vereisten van de gebruiker, wat handig is bij het aansluiten van tuinslangen of sproeiers.
Om verstoppingen te voorkomen, hebben regentonpompen vaak een ingebouwd filtersysteem met filters om bladeren, vuil en andere verontreinigingen uit het opgepompte water te verwijderen.

De meeste regentonpompen zijn zelfaanzuigend, wat betekent dat ze in staat zijn om water op te pompen zonder dat de ton volledig gevuld is, zolang er water aanwezig is in de pomp zelf. Regentonpompen zijn over het algemeen eenvoudig te installeren en vereisen minimale onderhoudswerkzaamheden.

Het gebruik van een regentonpomp draagt ​​bij aan het efficiënter gebruik van regenwater, waardoor het waterverbruik wordt verminderd en er geld wordt bespaard op de waterrekening. Bovendien is het gebruik van regenwater milieuvriendelijk, omdat het helpt bij het verminderen van de belasting van het gemeentelijke rioleringssysteem en bijdraagt ​​aan de conservatie van drinkwaterbronnen.

Regentonpomp kopen bij Tyleenslang. nl

Tyleenslang.nl heeft een uitgebreid assortiment dompelpompen, zoals regentonpompen en vele andere soorten pompen. Als specialist op het gebied van de aan- en afvoer van water hebben we veel ervaring op het gebied van pompen.
Heb je een vraag of wil je advies? Onze specialisten geven je graag informatie en advies, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Filters