Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Frequentieregelaars

Als u voor uw waterpomp een nieuwe frequentieregelaar nodig heeft, kunt u profiteren van een ruime keuze in het uitgebreide assortiment van Tyleenslang.nl!

Met een frequentieregalaar bepaal je zelf de snelheid

Een frequentieregelaar, ook wel bekend als een frequentieomvormer of een variabele frequentieaandrijving (VFD), is een elektronisch apparaat dat wordt gebruikt om de snelheid en het vermogen van een elektromotor te regelen door de frequentie van de elektrische stroom die naar de motor wordt gestuurd aan te passen.

De elektromotor wordt gebruikt om de waterpomp te laten bewegen. Normaal gesproken krijgt de motor elektriciteit vanuit het stopcontact en draait hij op een bepaalde snelheid, net als wanneer je een lichtschakelaar aanzet en het licht meteen aangaat. Maar met een frequentieregelaar kan je de snelheid waarmee de motor draait aanpassen, net als wanneer je een dimmer gebruikt om het licht feller of zwakker te maken. Door de frequentieregelaar in te stellen op een bepaalde snelheid, kan je de motor langzamer of sneller laten draaien, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Met een frequentieregelaar kan je de motor dus precies zo laten draaien als je wilt, wat energie bespaart en ervoor zorgt dat de machine efficiënter werkt.

Dus een frequentieregelaar is een apparaat waarmee je de snelheid en kracht van een motor van de pomp kunt aanpassen door de frequentie van de elektrische stroom te veranderen die naar de motor wordt gestuurd. Het helpt machines efficiënter te werken en bespaart energie.

Wijzigingen in de frequentie aanbrengen is ook zeer eenvoudig. Een frequentieregelaar is handig om te gebruiken bij waterpompen om zo de motorsnelheid te bepalen. U kunt hiermee tevens, indien nodig, het elektriciteitsverbruik van de pomp terugdringen. Met een frequentieregelaar van Tyleenslang.nl houdt u dus altijd de controle over de werking van uw pomp!

Frequentieregelaar voor de pomp

Als u controle wilt hebben over de waterdruk is het een goed idee om een frequentieregelaar pomp te gebruiken. Je krijgt, door de frequentie in te stellen, precies de waterdruk die je nodig hebt. Bovendien regel je met de frequentieregelaar ook het stroomverbruik van je pomp. Een frequentieregelaar kan op alle soorten pompen worden aangesloten, van motorpompen tot hydrofoorpompen.

Frequentieregelaar kopen bij Tyleenslang.nl

Wil je de precieze werking van de waterpomp kunnen bepalen? Dan kan je tegen de laagste prijzen een handige frequentieregelaar kopen bij Tyleenslang.nl. Zo bepaalt je zelf de snelheid en druk van je waterpomp en tevens het stroomverbruik. In onze webshop vind je tevens een heleboel andere accessoires voor de waterpomp, zoals drukmeters, reduceerventielen en metaalomvlochten flexibele stangen. Kortom, voor al je pompbenodigdheden gaat u naar Tyleenslang.nl!

Filters