Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Knelkoppelingen

Knelkoppeling

Als u zelf een leidingsysteem gaat aanleggen, kunt u gas- en/of waterleidingbuizen aan elkaar verbinden door ze te solderen. U kunt er tevens voor kiezen om een knelkoppeling te gebruiken. Dit is een methode waarin door middel van schroefdraad en een binnenring een veilige en lekvrije verbinding ontstaat, zonder dat u hierbij hoeft te lassen. Dat scheelt een hoop tijd en is een stuk eenvoudiger! In de webshop van Tyleenslang.nl zijn vernikkelde knelkoppelingen en exemplaren van messing van hoogwaardige kwaliteit verkrijgbaar. Kies voor veilig en eenvoudig met een handige knelfitting! Of het nu een bocht, knie, T-stuk of kruisstuk is, Tyleenslang.nl heeft elke vorm en diameter in huis.

Verschillende soorten knelkoppelingen

Binnen het assortiment vindt u verschillende soorten knelkoppelingen met elk eigen functies voordelen. Het is belangrijk dat u altijd de juiste knelkoppeling koopt voor uw toepassing. We hebben onder andere deze knelkoppelingen in ons assortiment:

  • Messing knelkoppelingen

  • Vernikkelde knelfittingen

  • Alu knelkoppelingen

Onze knelkoppelingen bieden buitengewone veelzijdigheid, aangezien u ze zowel voor het verbinden van gas- en waterleidingen kunt gebruiken. Dit unieke aspect onderscheidt ze van andere fittingen, waarbij het essentieel is om juiste variant te kiezen afhankelijk van het type leiding. Bovendien zijn onze knelfittingen voorzien van zowel het KIWA-keurmerk als het Gastec-keurmerk. Deze keurmerken bevestigen dat de messing knelkoppeling veilig te gebruiken zijn voor drinkwater en gas. Hierdoor weet u zeker dat u veilig te werk gaat wanneer u gebruik maakt van onze knelkoppeling.

Knelfitting voor de waterleiding

Gaat u een water toe- of afvoer wijzigen of aanleggen? Kies dan voor een knelkoppeling als u een waterleiding gaat aanleggen. Deze fitting is gemaakt om een veilige en lekdicht verbinding te bieden in waterleidingssystemen. Het gebruik van hoogwaardige materialen en een doordacht ontwerp zorgen ervoor dat de koppeling duurzaam is en bestand is tegen de druk en het gebruik in uiteenlopende toepassingen voor waterleidingen. Bovendien is deze knelkoppeling voorzien van het KIWA-keurmerk, wat betekent dat u deze kunt gebruiken voor (drink)water.

Koppeling voor de gasleiding

De knelkoppeling voor de gasleiding is een cruciaal onderdeel dat uitblinkt in veiligheid en fucntionaliteit. Deze specifieke knelkoppeling is ontworpen om een betrouwbaar, gasdicht verloop te garanderen in gasleidingsystemen. Met zorgvuldig geselecteerde materialen en een robuust ontwerp biedt deze koppeling duurzaamheid en weerstand tegen de druk en eisen die gepaard gaan met het transport van gas. Uiteraard hebben onze knelkoppelingen voor gas het Gastec-keurmerk, wat de bevestiging geeft dat u veilig te werk kunt gaan.

Messing knelkoppeling

Voor de messing knelkoppeling wordt gekozen om roodkoperen buizen te verbinden. De messing knelkoppeling is een belangrijk onderdeel van leidingen dat bekend staat om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Vervaardigd uit hoogwaardig messing, biedt deze knelkoppeling een betrouwbare en lekdichte verbinding in verschillende toepassingen.

De eigenschappen van messing maken de koppeling bestand tegen corrosie en slijtage, waardoor een langdurige en robuuste prestatie wordt gegarandeerd. Dit maakt de messing knelkoppeling een betrouwbare en efficiënte oplossing voor het verbinden van leidingen met behoud van structurele integriteit.

Vernikkelde knelkoppeling

In situaties voor extra corrosiebestendigheid nodig is, is een vernikkelde knelkoppeling en ware uitkomst. Deze knelkoppeling vervaardigd van hoogwaardig messing en voorzien van een nikkellaag. De vernikkelde afwerking zorgt niet alleen voor een esthetische uitstraling, maar biedt aanzienlijk extra bescherming tegen oxidatie en roest. De vernikkelde knelkoppeling wordt gebruikt om stalen buizen voor de cv leiding of de waterleiding te verbinden.

Alu knelkoppelingen voor de meerlagenbuis

Heeft u een waterleiding niet van een koperen of stalen buis, maar van een flexibele meerlagenbuis? Dan kunt u de meerlagenbuis verbinden met de Alu knelkoppelingen. Deze koppelingen zijn speciaal geschikt voor meerlagenbuis en beschikken over het KIWA keurmerk. Daarmee is een waterleiding van meerlagenbuis met Alu knelkoppelingen ook geschikt voor drinkwater.

Bonfix knelkoppeling kopen?

Voor wie op zoek is naar een hoogwaardige en betrouwbare verbindingsoplossing voor uw leiding, is de Bonfix knelkoppeling met vervangbare ring een verstandige keuze. Bonfix staat bekend om zijn kwaliteitsproducten in de installatietechniek, en de knelkoppelingen vormen daarop geen uitzondering. Dus of u nu bezig gaat met een sanitair project, het aanleggen van waterleidingen of het installeren van gasleidingen, de knelkoppelingen van Bonfix bieden zekerheid van duurzaamheid en veiligheid.

Hoe een knelkoppeling monteren?

U kunt eenvoudig zelf een knelfitting monteren zonder te lassen of solderen. Stapsgewijs knelkoppelingen monteren bij het aanleggen van nieuwe koperen leidingen biedt praktische flexibiliteit en betrouwbaarheid. We leggen graag de stappen uit over hoe u eenvoudig zelf uw knelkoppeling kunt monteren.

Stap 1: buis op maat maken

Maak de koperen of stalen buis op maat met een pijpsnijder of ijzerzaag. Zorg voor een recht afgezaagd uiteinde, cruciaal voor een goede en lekvrije montage van de knelfitting. Zorg dat u de juiste knelkoppeling heeft voor uw situatie, denk bijvoorbeeld aan een knie 15x15 mm of een T-stuk van 90 graden.

Stap 2: ontbramen

Controleer bij het buisuiteinde op krassen, verontreinigingen en vervormingen en verwijder bramen met een ontbramer. Houd het uiteinde naar beneden gericht om te voorkomen dat schepe deeltjes de leiding vervuilen. Spoel indien mogelijk de leiding door om vuilresten te verwijderen en de waterkwaliteit te waarborgen.

Stap 3: monteren van de knelfittingen

Demonteer de knelkoppeling en schuif de moer en knelring over het buisuiteinde, nu kun je de knelkoppeling plaatsen. Plaats de koppeling in de buis en draag stevig vast met een passende open ringsleutel. Matig de druk om lekkage van de leiding te voorkomen. Voor elke diameter geldt specifieke draaihoeveelheden.

Stap 4: controleren van de verbinding

Controleer tot slot de verbinding op eventuele lekkages. Een niet-zwetende knelkoppeling duidt op een waterdichte verbinding, klaar voor gebruik in de leiding. Volg deze stappen zorgvuldig voor een correcte installatie en optimale prestaties van de knelkoppeling in het leidingsysteem.

Kies uit ons brede assortiment knelkoppelingen

Ontdek ons ruime assortiment knelkoppelingen en maak een keuze die perfect aansluit bij uw project. Of u nu op zoek bent naar een messing knelkoppeling van bijvoorbeeld Bonfix of specifieke huizen voor uw leidingsysteem, wij bieden een uitgebreide selectie met hoogwaardige producten. Bestel eenvoudig en met voordeel de benodigde stuks in de gewenste diameter en profiteer van een voordelige prijs.

Veelgestelde vragen

Wat is een knelkoppeling?

Het zijn verbindingscomponenten die gebruikt worden om buizen op een betrouwbare en lekvrije manier aan elkaar te verbinden. Deze fittingen zijn veelal vervaardigd uit hoogwaardig messing en omvatten essentiële elementen zoals het huis, de knelring en de wartelmoer. De ring is een cruciaal die over de buis wordt geplaatst voordat de messing knelkoppeling wordt vastgedraaid.

Hoe werkt een knelkoppeling?

Knelkoppelingen zijn over het algemeen gemaakt van messing en bestaan uit het huis, de knelring en de wartelmoer. Deknelring met conische vorm, plaatst u tussen de uiteindelijk van de te verbinden buizen. De knelmoer, een deel met schroefdraad, schuift u over de buizen en heeft als functie de ring stevig op zijn plaats te houden. Het huis vormt het kerngedeelte van de knelfitting waar de knelring zich in bevindt. Knel vervolgens de koppeling af door het aandraaien van de moer, wat zorgt dat de hoek van het huis kleiner wordt. Dit leidt tot een stevige en lekvrije verbinding tussen de buizen.

Hoe een knelkoppeling aandraaien?

Wanneer u de knelmoer op zijn plek zit draait u deze eerst handvast. Gebruik vervolgens een geschikte of verstelbare (moer)slsutel om de moer nog iets strakker te draaien. Tijdens het aandraaien van de moer, ondergaat de ring compressie, wat resulteert in een stevige afdichting tussen de leiding en de fitting. Zorg ervoor dat u de moer niet te strak aandraait om schade aan de ring te voorkomen en een optimale afdichting te waarborgen. Houd er rekening mee dat de diameter bepaald hoever u de koppeling moet aandraaien.

Installatiemateriaal

Z