Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Tyleenslangen

Ontdek de veelzijdigheid en betrouwbaarheid van tyleenslangen voor al uw water- en gasleidingtoepassingen. Of u nu op zoek bent naar een tyleenslang voor beregeningssystemen, drinkwaterinstallaties of flexibele waterleidingen buiten, tyleen biedt de perfecte oplossing.

Een tyleenslang voor gas of voor water?

Wilt u een gasleiding of een waterleiding aanleggen met een tyleenslang? Tyleenslang.nl heeft voor u een tyleen slang die speciaal geschikt is voor (drink)water, maar daarnaast ook een tyleen slang die speciaal geschikt is voor gas.

De tyleenslang voor water is herkenbaar aan een blauwe streep aan de zijkant van de PE slang. De tyleenslang voor gas heeft aan de zijkant een gele streep. Zo ziet u snel, ook naderhand of het een waterleiding of een gasleiding betreft.

De waterleiding en de gasleiding van tyleen lijken wellicht hetzelfde, toch zijn ze heel verschillend. Zo moet de tyleenleiding voor water bestand zijn tegen een hoge waterdruk. De druk waarmee gas door de leiding gaat is vele malen lager. Aan de andere kant moet de tyleenleiding voor gas weer bestand zijn tegen de gassen die erdoor getransporteerd worden en de tyleenleiding voor water hoeft dit niet. Hierdoor is het dus ook echt niet mogelijk om een gasleiding voor water te gebruiken of andersom.

Verschill tyleenslang HDPE en ZPE?

Tyleenslangen, ook bekend als HDPE- of ZPE-slangen, zijn gemaakt van duurzaam en flexibel materiaal dat bestand is tegen hoge druk en verschillende weersomstandigheden. Ze zijn ontworpen om langdurige prestaties te leveren en te voldoen aan de strenge kwaliteitseisen, zoals het KIWA-keurmerk.

Het verschil tussen tyleenslangen van HDPE (High-Density Polyethylene) en ZPE (Zeer Polyethyleen) ligt in de samenstelling en eigenschappen van het materiaal.

HDPE (High-Density Polyethylene): HDPE is een type tyleenslang dat wordt gekenmerkt door een hoge dichtheid en stijfheid. Het is duurzaam, sterk en bestand tegen hoge druk en verschillende weersomstandigheden. HDPE tyleenslangen zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals waterleidingen, beregeningssystemen en drinkwaterinstallaties. Ze bieden uitstekende chemische weerstand en zijn bestand tegen corrosie, waardoor ze een lange levensduur hebben. Er is een speciale tyleenslang HDPE voor water en een tyleenslang HDPE voor gas.

ZPE (Zeer Polyethyleen): ZPE is een specifiek type tyleenslang dat gekenmerkt wordt door verbeterde eigenschappen ten opzichte van standaard HDPE. ZPE tyleenslangen hebben een hogere flexibiliteit en zijn daardoor gemakkelijker te buigen en te installeren. Ze behouden echter nog steeds de sterke en duurzame eigenschappen van HDPE. ZPE tyleenslangen worden vaak gebruikt in toepassingen waar flexibiliteit belangrijk is, zoals in bochten, rond obstakels of bij het leggen van leidingen in moeilijke terreinen.

Over het algemeen bieden zowel HDPE- als ZPE-tyleenslangen uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. Het specifieke type tyleenslang dat het meest geschikt is voor uw toepassing hangt af van de vereisten en omstandigheden van uw project.

Tyleenslang verbinden met koppelingen

Of het nu gaat om het transporteren van gas of water, tyleenslangen bieden een veilige en lekvrije verbinding. Combineer ze met hoogwaardige tyleenkoppelingen en tyleenbuizen voor een betrouwbare installatie. Deze koppelingen zijn eenvoudig te monteren en zorgen voor een stevige en lekvrije verbinding.

Voor de tyleenslang van water worden klemkoppelingen gebruikt. Wij hebben verschillende tyleenkoppelingen in het assortiment. De professional werkt het liefst met de tyleenkoppelingen van het gerenommeerde merk VDL, de VDL tyleenkoppelingen. Maar wij bieden u graag een voordeliger alteratief, de Unidelta koppelingen. Beide merken koppelingen beschikken over het KIWA keurmerk en voldoen dus aan de in Nederland gestelde eisen voor een drinkwaterleiding. De keus is aan u, welk merk u het prettigst vindt.

Voor de gas tyleenslang gebruikt u de Hawle gas koppelingen. Deze koppelingen zijn speciaal gemaakt voor een gasleiding en kunnen niet gebruikt worden voor een waterleiding van tyleen. Bij elke verbinding met een Hawle koppeling gebruikt u een steunbus in de gasleiding. De Hawle koppelingen voor gas beschikken over het GASTEC keurmerk, zodat u ervan verzekerd bent, dat de koppelingen voldoen aan alle in Nederland gestelde eisen voor een gasleiding.

Tyleenslang heeft verschillende toepassingen

Tyleenslangen worden veel gebruikt in beregeningssystemen, waar ze zorgen voor het transport van water een efficiënte verdeling van water. Ze zijn ook geschikt voor drinkwaterinstallaties, waarbij ze voldoen aan de strenge eisen voor veilig drinkwater (KIWA keurmerk).

Met flexibele waterleidingen buiten, zoals tyleenslangen, kunt u gemakkelijk waterpunten bereiken in uw tuin of andere buitenruimtes. Ze zijn bestand tegen licht buigen en kunnen worden gelegd zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over scheuren of lekkages.

De slangen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en daarnaast hebt u bij de meeste type slang keuze uit rollen van 50 of 100 meter. De meest gangbare diameters zijn ook verkrijgbaar per losse meters van de rol.

Kies voor tyleenslangen van hoge kwaliteit met het KIWA-keurmerk voor gemoedsrust en betrouwbare prestaties. Of u nu een professional bent die tyleenslangen installeert of een doe-het-zelver die zijn eigen projecten aanpakt, tyleenslangen bieden de veelzijdigheid en duurzaamheid die u nodig heeft.

Bestel vandaag nog uw tyleenslangen en accessoires, zoals tyleenkoppelingen, en geniet van de voordelen van hoogwaardige tyleensystemen voor uw water- en gasleidingen. Vertrouw op tyleen voor veilige, betrouwbare en flexibele oplossingen voor al uw installatiebehoeften.

Tyleenslang.nl: de webwinkel op het gebied van Tyleenslangen en meer!

Veelgestelde vragen

Welke maat tyleenslang?

Op Tyleenslang.nl zijn slangen beschikbaar voor het vervoer van gas en (drink)water met een diameter van 16 t/m 63 millimeter. Hoe groter de afstand is die het water of gas af moet leggen, hoe groter de diameter moet zijn. Een te kleine diameter voor uw toepassing zorgt voor drukverlies. Een te grote diameter is nooit direct een probleem. Kies bij twijfel daarom gerust voor een slag groter.

Welke wanddikte tyleenslang?

Voor de tyleenslangen in ons brede assortiment geldt een wanddikte van tussen de 18 en 68 millimeter. Deze is afhankelijk van de toepassing - water of gas - en het specifieke type. Ook de diameter speelt hierin uiteraard een rol: hoe groter de diameter, hoe groter de wanddikte. En hoe groter de wanddikte, hoe hoger de inwendige druk die in Bar wordt genoteerd.

Welke maat tyleenslang voor beregening?

Deze is mede afhankelijk van de capaciteit van de sproeiers. Meestal wordt een tyleenslang gebruikt van 25, 32 of 40 millimeter in diameter. Deze wordt dan op de kleppendoos aangesloten wanneer u van pop-up sproeiers gebruik maakt. Pas een tyleenkoppeling toe op de aftakkingen die naar de pop-up sproeiers leiden. U kunt overigens gewoon voor een ongekeurde tyleenslang kiezen om op uw beregeningssysteem aan te sluiten, er gaat immers geen drinkwater doorheen.

Waarom tyleenslang kopen bij Tyleenslang.nl?

Bij ons bent u altijd voordelig uit wanneer u op zoek bent naar de beste tyleenslangen voor uw toepassing. Of u nu een leiding aan wilt leggen voor gas of voor (drink)water? Bij ons vindt u alle buizen en andere onderdelen die u nodig heeft om een leidingnetwerk voor beregening aan te leggen. En ook voor andere toepassingen bent u uiteraard van harte welkom bij Tyleenslang.nl!

Filters