Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Muurplaat

Een muurplaat is een fitting die wordt gebruikt bij het installeren van leidingen in een muur of wand. Het is een plat stuk metaal of kunststof met één of meerdere openingen waar leidingen doorheen kunnen worden gevoerd. Muurplaten worden meestal gebruikt om een stevige en veilige verbinding te creëren tussen de leiding en de muur, waardoor lekkage wordt voorkomen en de leidingen op hun plaats worden gehouden. Naast muurplaten heeft Tyleenslang.nl ook allerlei andere soorten appendages in haar assortiment.

Muurplaten worden vaak gebruikt bij waterleidinginstallaties, zowel binnenshuis als buitenshuis. Ze kunnen worden geïnstalleerd bij het doorvoeren van leidingen door muren, vloeren of andere structurele elementen. De muurplaat wordt aan de ene kant bevestigd aan de muur of wand en de leidingen worden door de openingen in de muurplaat gevoerd. Vervolgens worden de leidingen bevestigd met behulp van geschikte koppelingen of fittings, zoals knelkoppelingen, soldeerverbindingen of schroefdraadverbindingen.

Muurplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals messing, kunststof (bijvoorbeeld PVC) of roestvrij staal, en in verschillende maten en configuraties, afhankelijk van de specifieke toepassing en vereisten. Ze zijn ontworpen om een betrouwbare en lekvrije verbinding te bieden tussen de leiding en de muur, en ze kunnen ook helpen bij het geleiden en ondersteunen van de leidingen op de juiste plaats.

Welke soorten muurplaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten muurplaten voor het aansluiten van een waterleiding of een gasleiding. Aan de achterzijde heeft de muurplaat een platte kant, welke tegen de muur kan worden bevestigd. Aan de voorzijde heeft de muurplaat een aansluiting met binnendraad. Zo kunt u een kraan met een buitendraad aansluiting aansluiten op de muurplaat.
Aan de onderzijde heeft u verschillende mogelijkheden. De keuze is afhankelijk van de soort leiding die u gebruikt. Is de aanvoerleiding een tyleenleiding, dan heeft u een muurplaat nodig met aan de onderzijde een aansluiting voor tyleenslang. Ook is het mogelijk om een aansluiting met binnendraad te kiezen als u een leiding gebruikt die met een buitendraad aansluiting eindigt. Daarnaast zijn er muurplaten met aan de onderzijde een Uponor aansluiting. Zo kunt u de Uponor waterleiding aansluiten op de muurplaat.

  • Muurplaten voor tyleen
  • muurplaten voor drukleiding (Uponor)
  • gegalvaniseerde muurplaten

Muurplaten voor tyleenslang

Met tyleen muurplaten creëert u een betrouwbare en veilige aansluiting voor uw tyleenslangen in uw waterleidingsysteem buitenshuis. Deze muurplaten zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en betrouwbaarheid, inclusief het KIWA-keurmerk.

Muurplaten bieden een stevige en lekvrije verbinding tussen uw tyleenslangen en de muur of wand. Ze zorgen voor een veilige doorgang van water zonder enig verlies. Met het KIWA-keurmerk kunt u erop vertrouwen dat de muurplaten voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en geschikt zijn voor gebruik met drinkwater.

Deze muurplaten zijn speciaal ontworpen voor buiteninstallaties, waardoor ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals UV-straling en temperatuurschommelingen. Muurplaten zijn geschikt voor tyleenslangen en bieden een duurzame en betrouwbare oplossing voor uw waterleidingsysteem buitenshuis.

Met muurplaten kunt u gemakkelijk de tyleenslangen bevestigen aan de muur of wand, waardoor u een georganiseerde en efficiënte installatie kunt creëren.Deze muurplaten zijn geschikt voor diverse toepassingen, waaronder tuinberegening, irrigatiesystemen, en algemeen gebruik van tyleen waterleidingen buitenshuis. Ze zorgen voor een veilige en waterdichte aansluiting, waardoor lekkages en waterverlies worden voorkomen.

Met muurplaten kunt u tyleenslangen gemakkelijk en veilig bevestigen aan de buitenkant van uw woning, schuur, garage of andere gebouwen. Deze muurplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, zodat u de juiste muurplaat kunt kiezen die past bij uw specifieke tyleenslangen en waterleidingsysteem.

Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid met muurplaten voor uw tyleen waterleidingen buitenshuis. Met het KIWA-keurmerk kunt u erop vertrouwen dat u een product van hoge kwaliteit krijgt dat voldoet aan de strengste normen. Investeer in muurplaten en geniet van een veilige en efficiënte watervoorziening in uw tuin, buitenruimte of andere toepassingen.

Gegalvaniseerde muurplaten voor gebruik buitens huis

Het gebruik van gegalvaniseerde muurplaten is vooral populair in toepassingen waar blootstelling aan vocht en weersinvloeden een rol speelt, zoals buitentoepassingen. Gegalvaniseerde muurplaten bieden een langere levensduur en meer duurzaamheid in vergelijking met onbehandelde metalen muurplaten. Ze zijn bestand tegen roestvorming en kunnen de levensduur van de leidinginstallatie verlengen.

Gegalvaniseerde muurplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties, afhankelijk van de specifieke toepassing en de vereisten van de leidinginstallatie. Ze worden vaak gebruikt in combinatie met tyleenslangen of andere leidingen voor water- en gasinstallaties, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Filters