Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

Doorstroomschakelaars

Wil je eenvoudig de doorstroom en de druk beveiliging van je waterpomp kunnen regelen? Neem dan een kijkje in het uitgebreide assortiment doorstroomschakelaars van Tyleenslang.nl!

Een doorstroomschakelaar schakelt pomp in en uit

Een doorstroomschakelaar is een apparaat dat wordt gebruikt om de stroom van een vloeistof door een systeem te detecteren en te regelen. Het werkt door veranderingen in de stroming van de vloeistof te detecteren en vervolgens een elektrisch signaal te activeren om een ​​bepaalde actie uit te voeren. In de context van een waterpomp wordt een doorstroomschakelaar gebruikt om te controleren of er voldoende water door de pomp stroomt voordat deze wordt ingeschakeld. Als de doorstroomschakelaar een voldoende stroming detecteert, wordt de pomp ingeschakeld om water te verplaatsen.
Als er onvoldoende stroming wordt gedetecteerd, wordt de pomp uitgeschakeld om te voorkomen dat deze droogloopt of beschadigd raakt. Dit helpt de pomp te beschermen en verlengt de levensduur ervan.

Sommige modellen hebben een ingebouwde manometer, waarop u eenvoudig en snel de waterdruk kunt aflezen. Een Tyleenslang.nl doorstroomschakelaar is zeer eenvoudig aan te sluiten op netstroom. Eenvoudiger kan bijna niet!

Verschil doorstroomschakelaar en frequentieregelaar

Er is een belangrijk verschil tussen een doorstroomschakelaar en een frequentieregelaar. Dat is namelijk waar ze op reageren. Een doorstroomschakelaar wordt gebruikt om te controleren of er voldoende stroming is voordat de pomp wordt ingeschakeld, terwijl een frequentieregelaar de snelheid van de pomp regelt om de efficiëntie te verbeteren en de druk aan te passen aan de vraag.

Doorstroomschakelaar kopen

Bij Tyleenslang.nl kunt u zeer voordelig een doorstroomschakelaar kopen om toe te zien op de werking van je waterpomp. Naast een doorstroomschakelaar kan je bij ons ook allerlei andere accessoires bestellen, zoals drukmeters en drukschakelaars. En als je pomp zelf aan vervanging toe is, ben je bij ons eveneens aan het juiste adres! Alle verschillende soorten waterpompen die je maar nodig zou kunnen hebben vind je terug in het zeer brede assortiment van Tyleenslang.nl.

Filters