Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Knelfittingen

Als u zelf een leidingsysteem gaat aanleggen, kunt u gas- en/of waterleidingbuizen aan elkaar koppelen door ze te solderen. U kunt er tevens voor kiezen om een knelfitting te gebruiken. Dit is een methode waarin door middel van schroefdraad en een binnenring een veilige en afgedichte verbinding ontstaat. In de webshop van Tyleenslang.nl zijn vernikkelde knelfittingen en exemplaren van messing verkrijgbaar. Kies voor veilig en eenvoudig, kies een handige knelfitting!

Knelfitting waterleiding

Gaat u een water toe- of afvoer wijzigen of aanleggen? Kies dan voor een knelfitting waterleiding. In onze webwinkel vindt u diverse onderdelen die speciaal voor waterleidingen zijn bedoeld. Maar ook voor universele knelfittingen kunt u bij ons terecht. In ons grote messing fittingen aanbod vindt u onder andere kruis- en T-stukken, een knie met aftap en een koppeling met ontluchter plus een knelpunt aan beide kanten. Wat voor knelfitting waterleiding u ook zoekt, bij Tyleenslang.nl vindt u het!

Knelfitting monteren

U kunt eenvoudig zelf een knelfitting monteren zonder te lassen of solderen. Een knelfitting -ook wel knelkoppeling genoemd- bestaat namelijk uit een met binnenschroefdraad belegde moer en een tweezijdige conische binnenring. Deze worden beide om een buis heen geplaatst. De buis dient dan wel voorzien te zijn van een buitenschroefdraad. De moer wordt over het schroefdraad aangedraaid totdat de binnenring gaat knellen. Hierdoor kan het water niet ontsnappen. Heeft u nog vragen over of hulp nodig bij het knelfittingen monteren? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice voor vrijblijvend advies!